fredag 26 april 2013

Nakhon Sawan

Vi har haft ett antal fullspäckade dagar sedan jag sist hade tillfälle art skriva. Vi har fått uppleva våra högst älskade grannars underbara släkt, bröder, systrar, mammor, pappor, kusiner och farbröder. Första dagen i Nakhon Sawan började vi först med en liten frukost på hotellet bestående av rissoppa som vi i vår ovana hade lite svårt att få ner. Vi blev upphämtade av Anon och delar av hans familj och släkt. Vägen bar genom stan mot berget där den största templet i närheten. Vi fick vara med om en välsignelse från munken i sin orangea dräkt och atmosfären; ljuset skuggan, skratten tystnaden, livet i detta överväldigande tempel tillsammans med våra vänner.


På kvällen då vi kom till Nakhon Sawan. Jeffy.


Vårt hotell rum

Risfrukost

Vi promenerar med släkt och familj




På falket påväg mot templet

Vi tänder rökelser som en del av ritualen





Tillsammans häller vi välsignat vatten i en skål till munken







 

Tapet inne i templet

På toppen


Som sagt fick vi även åka till släkt och familj till Anon och Yo. De flesta av dessa bilder har jag dock tagit med min systers kamera, och både hon och kameran är fortfarande i Kuala Lumpur så de bilderna tillsammans med andra från vår resa får ja lägga upp senare.


Runt solnedgången denna dag åkte vi genom ett område som jag uppfattade som en national park speciellt för apor. Det kryllade av dom och vi fick sicksacka med bilen på vägen för att inte köra på någon av dem. Vad som blev mer spektakulärt var det som följde efter det. Medan vi tittade ner för att se aporna från vår plats på flaket knacka Mark oss på axeln. Titta upp sa han. Vi tittade upp. Jag förstod först inte vad jag såg. Det såg ut som en tjock slinga av mörk rök som sipprade ut ur berget framför oss. Kunde de vara tusen och åter tusen små fåglar? Nej, de va fladdermöss. I massor. Vi stannade bilen för att kunna förundras över denna otroliga händelse. Det pågick i kanske 15 minuter. Tusen och åter tusen fladdermöss som flög som i en ström på himlen. Ska se om jag kan få fram någon bra bild att beskriva det med från min IPhone.



 

 

På kvällen blev det marknad i tempelområdet bara en liten bit från vårt Hotel. Glada thaiare som dansade och sjön, spela på tivoli spel och åt grillade saker på spätt. En otrolig hädelse rik dag. Nästa skulle bli mer vild och otrolig än vi någonsin kunnat tänka oss.


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar