fredag 26 april 2013

Lat dag på Lanta

Det var skönt att komma hem. Det har som sagt varit mycket nu de senaste dagarna. Tidigt upp och sent igen i säng.

Idag vaknade vi runt nio av vår klocka. Känns ändå bäst att ställa den eftersom annars kan vi sova genom hela dagen så vi inte har några fönster i vårt rum.




Jag och Oscar åt lite frukost med Ossian och pappa sen så gav vi oss av för att hyra en moped. Tog oss in till Saladan, staden som ligger längst norrut och tog en lättare andra frukost bestående av sandwich och vårrullar. På väg hem igen får mopeden vi nyss hyrt punka och vi får ta den med försiktighet till närmaste mekaniker. Han byter däcket på fem minuter och vi får betala 250 bath, ca 60 kr. Ja ja, sånt händer.

Vi möter mamma hemma som precis kommit hem efter jobbet och hela familjen (förutom Daniela som är kvar i KL för sitt visums skull) åker tillsammans till andra sidan ön, till Old town där vi äter en senare lunch.

På vägen dit får dock Oscar som kör vår moped en stor otäck geting på sitt bröst. Han viftar bort den och blir stucken två gånger i handen. Jag tar snabbt över mopeden, vänder och åker ca tre hundra meter tillbaka. Som tur är ligger den enda kliniken på väg över ön just där och vi får snabbt en salva och några tabletter mot allergi. Det han endast börja svullna lite men stoppades direkt när vi fått medicinen. Så körde vi vidare och väl i Old town hittar vi en liten restaurang som ligger med hjälp av gångar av plankor rakt över havet.





 
Det var en så total avslappning att jag nästan somnade. Vi satt där och pratade, åt och spelade spel i kanske två timmar innan vi åter igen satte oss på mopeden för att åka hem.





En dag av nästan utan krav och planer. Nu ska vi öppna pringels burken vi köpte i stan och titta på ett avsnitt Game of Thornes innan vi somnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar