tisdag 31 december 2013

Jul, pappas födelsedag och nyår

Jul morgonen spenderade jag vid poolen. Kändes inte riktigt som julafton riktigt då. Lunchen fick vi äta hos Tia Clara och Morbror Dan, så fint hon hade dukat upp och det blev svensk sill med potatis. 










Efter en omgång av yatsy som gick ganska vilt till åkte vi för att fira kvällen med min mosters familj. Hennes tvillingsyster har ett stort fint hus där hela släkten var samlade när vi kom. Det blev klassisk costarikans julmiddag som började väldigt sent, runt nio snåret. Vi hade secret santa som vi delade ut vid granen i hallen. Vår bonus kusin Jurgen delade ut julklapparna och alla pojkarna sprang omkring som vildar och tittade på vad alla hade fått. Vår julafton slutade runt tolv och då var vår familj helt slut, men både Jurgen, Itzi och hennes pojkvän skulle vidare på olika fester. Natten är ung sa de och försökte få med oss också. Vi stod dock upp och sov så de hade blivit lite svårt.




Pappas födelsedag firade vi på Tomy Romas med buller och bong, bokstavligen. Han fick en födelsedagssång som jag aldrig varit med om. Det var klappanden, sjunganden och bankanden i en överraskande men härlig rytm. Mycket nöjd tror ja han var över kvällen.






Nyår firade vi i den fina lägenheten med Tia Claras syskon och en del syskonbarn. Alla var över 50 år så de blev kanske inte direkt party men god mat och skratt blev de ändå. Vi hade stått hela dagen innan och förberett med svensk sill, lax, stuvad potatis och jansons frestelse. Svenskt julbord hade morbror Dan beställt. Riktigt roligt att ha hela familjen sammarbetande i köket. Fyrverkerierna var många och fina. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar