lördag 21 december 2013

En julfest och en dag vid havet

En speciell upplevelse var när vi blev bjudna med på julfest av vår bonus kusin Itzi. Vi fick gå och shoppa tillsammans med på köpcentrumet multiplaza för se så vi fick rätt kläder. Det skulle vara cocktailklänning men klackskor. Så skulle de va. Vi fick komma hem till henne tre timmar innan vi skulle på förfest och göra iordning oss. Jag och Daniela satt på varsin stol medan Itzi och hennes vän plattade vårt hår och sminkade oss. Kändes oss lite som dockar där vi satt men de var kul. Förfetsen var hos Itzis pojkvänn. Vi hamnade i diskution men hans vänner om hur vida killar kan vara vänner med tjejer eller ej. De kunde de definitivt inte enligt dom, om de pratade med en tjej var det bara för att de var intresserade av något mer. Kändes faktiskt på atmosfären, de var inte intresserade av att prata med oss på att djupare plan än så. Aningen så stötte de på tjejerna eller så pratade de inte alls med dom. Kändes enormt konstigt.

Vi hade väll tänkt att det skulle vara ett lite finaste sositetsparty med servitörer som kom med drinkar, de skulle vara öppen bar, i en salong eller så. Societeten var allt där, ca 1000 pers där alla kände alla ändå, men de var mer party än vi hade väntat oss. Alla gick ändå omkring och kysste varandra på kinderna med händerna fulla av smirnoff. Vi stannade till tre på natten och sen tog vi en taxi till närmaste subway. Vi spenderade natten hos Itzi och på morgonen fick vi en underbar frukost.









Dagen efter åkte tog vi en tur till havet. Bara en och en halv timme från huvudstaden låg den närmaste hamnstaden. Vi åt typisk costarikansk Siviche, en vit fisk som blivit lagrad i citron och något annat. Mycket koriander. det ar skönt att se något annat än alla bilar och fina hus.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar