söndag 13 november 2011

Vardagen på Koh Lanta

Veckan har gått snabbt. Familjen har försökt anpassa sig till den nya vardagen. Mamma har åkt moppe för första gången i sitt liv, finns inte många andra sätt att ta sig till jobbet. Pappa har börjat med sin distansutbildning i mentala processer. Ossian har enligt han själv har den bästa skolan i världen där han får sitta ute i skuggan med matten eller ha gymnastik lektion i poolen. Daniela har kommit igång med sitt pluggande men även med sin egen blogg där hon har lagt ut flera av sina fantastiska bilder hon tar med sin fina kamera. http://danielajohansson.blogspot.com/



Ovanpå vardagen har vi även fått uppleva den thailändska högtiden Loi Kratong. Det är en festival tillägnat havet och dess skatter. Vi fick göra båtar av bananblad på Ossians skola för att på kvällen sätta ut dem i vattnet med en bit av en tånagel, ett hårstrå, en silverpeng och rökelser. Dessa saker som vi la i båten skulle representera det gamla som vi burit runt på, det skulle vi nu göra oss av med för att få plats med det nya. Vi skulle även tacka vattnet för allt det har gett oss och be om förlåtelse för hur mycket vi förstör det.

Idag åker jag och systern min till Bangkok. Det kommer bli en 15 timmars buss resa som vi antagligen inte kommer att glömma i första taget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar